Merhaba arkadaşlar forumda yeniyim fakat yaklaşık 16 senedir Gnu/Linux dağıtımlarına ilgim var.Yaklaşık 8 senedir bilgisayarımda sadece GNU Linux Dağıtımlarına yer veriyorum. Distrowatch.com sitesini takip ediyorum. Pisi linux'u çok gerilerde görmek beni üzüyor. Bunun için şöyle bir çözüm önermek istiyorum. Solus Os bir nevi Pisi Linux'tan çatallanmış bir dağıtım distrowatch ana sayfalarında da bunu açıkça yazmışlar. Nasıl ki onlar Pisi paket yönetimini çatallayarak kullanıyorsa bizde Budgie masaüstünü değiştirmeden ya da birkaç fazladan yenilikle kullanabiliriz. Genellikle iyi oylar alan dağıtımlar fazladan masaüstü ortamları sunup bunları belli zamanlarda güncelleyenler oluyor.
Pisi Linux yazılım ekibinden şöyle bir ricam olacak; birçok son kullanıcı dağıtımın görselliğini daha çok ön planda tutuyor. Bu yüzden Gnome ve Budgie gibi göze çok güzel görünen masaüstü ortamlarını sitenize iso formatı olarak ekleyebilirseniz. Hem Pisi Linux'u tercih edeceklerin sayısında gözle görülür bir artış olacaktır. Bu da Distrowatch'ta 217. sırada bulunan Pisi Linux'u ilk 150 içerisine kısa bir zamanda yükseltecektir.
Olumlu ya da olumsuz bir geri dönüş yaparsanız çok sevinirim.