İyi günler,
Bir yıldan sonra sorunlarını çözüp dönmüş olduğum Pisi'de kullanageldiğim bazı yazılımların artık olmadığının ayrımına vardım.
Bunlar diğer dağıtımlarda var.
Acaba Pisi'de yine bunlara sahip olur muyuz diye dilekte bulunuyorum. İşte tespit etmiş olduğum bazı yazılımlar:
OpenShot - video düzenleme
Skype - sesli ve canlı iletişim
Webcam - peynir- cheese ya da başkası - Bilgisayarda görüntülü ve sesli kayıt
Ses kayıt - Voice recorder
Abiword - Sağdan sola yazma olanağı veren metin düzenleme yazılımı. Göktürk abecesiyle yazdığım yazılar için gerekli.
Bu arada, Gwenview yazılımından işimize yarayan birçok eklenti kaldırılmış. Bunlardan biri de çoklu fotoğraf boyutlandırma seçeneğiydi. Çok pratik ve yararlıydı.
Windows üzerinde Photoshop'un yöntemi çok uzun ve karışık. İrfanview ile beceriyorum daha kolay olarak.
Öte yandan özellikle Gwenview'de bu seçeneğin bulunduğu çok eski bir Pardus sürümünü çoklu yeniden boyutlandırma için kullanıyorum.
Görüyorsunuz ne kadar sadığım... ;)
Umarım bu dileklerimiz dikkate alınır. Biz son kullanıcılarız. Çoğunuzun olduğu gibi derleyip yazılım düzenleyemiyoruz. Belki sizler bir biçimde bunları düzenleyip kullanıyorsunuzdur...
Yukarıda dediğim gibi bunlar diğer Linux dağıtımlarında var ve oralarda gereksinim oldukça kullanıyorum. Kuşkusuz iki iş oluyor; Pisi'de görmek ve kullanmayı istemek çok mu gereksiz bir istek olur acaba diye kendime de soruyorum...
Amaan, ne çok konuştum...
Esenlikle,