DownloadHelper için yardımcı ek (yazılım) kurma

İyi günler,

Youtube'ten video indirmek kolay değil. Bazı yazılımlar var ama ben DowloadHelper'i yeğliyorum; çünkü gerektiğinde Youtube'ün yayınlamış olduğu biçimden başka biçime dönüştürme olanağı veriyor. Örneğin .webm'den .mp4'e. Google kuruluşuna ait olduğu için Chrome ile DownloadHelper kursanız bile Youtube'ten video indirmeye izin verilmiyor.

Dolayısıyla Firefox'ta DownloadHelper kurduktan sonra işiniz bitmiyor; çünkü Firefox politikasını uzun zaman önce değiştirdi, bunun üzerine DowloadHelper de bir yardımcı yazılım yayınladı video indirebilmek için.

Şu andaki adı ve sürümü 'coapp-1.5.0'. Zaten videyou indirmek istediğinizde sizi indirme sayfasına yönlendiriyor ve bu yardımcıyı kurmanız isteniyor:

https://www.downloadhelper.net/install-coapp?browser=firefox

Orada iki seçenek veriyor; biri deb uzantılı diğeri tar.gz uzantılı.

Pisi için tar.gz uzantılı olanı indirmek gerekiyor.

Debian tabanlı dağıtım kullananlar indirdikleri deb uzantılı yardımcı yazılımı tıklayıp zahmetsizce kurabiliyorlar. Ama bizlerin biraz daha uğraşması gerekiyor. Bu gidişle programcı olacağız canım. ;)

Sözkonusu tar.gz uzantılı olanı indiriyorsunuz. Başka yer düzenlemediyseniz 'İndirilenler / Download' dizinine gidiyor.

Orada sıkıştırılmış olan yazılımı bulunduğu yerde açıyorsunuz.

O açtığınız dizinin/klasörün içine giriyor ve orada Uçbirim/Konsol'u açıyorsunuz.

Sonra da Uçbirim'de şu kodu yazıyorsunuz:

bin/net.downloadhelper.coapp-linux-64 install --user

Ve 'enter'e basıyorsunuz; yardımcı yazılımınız kurulmuş oluyor. Artık mutlu mutlu gidip Youtube'ten videolarınızı indirebilirsiniz.

Umarım ilgilenenlere yardımcı olabilmişimdir.

Esenlikle,

Merhaba Leplus Beau,

Bilmediğim bir konuydu ben genelde böyle paketleri .deb uzantılı indip Debkur yazılımı ile kurmayı denerdim. Vermiş olduğunuz bu bilgi ileride çok işime yarayacak buna inanıyorum.

Bu konu hakkında vermiş olduğunuz bilgiler için canı gönülden teşekkür ederim. Kalın sağlıcakla :)

Cevap yazmak için kayıt ol veya giriş yap