Kernel

merhaba arkadaşlar biraz önce github da şöyle bir gezineyim dedim ve gördümki dün 08.12.2020 tarihli son derleme yapılmış fakat kendim şöyle bir derlemeyi düşündüm fakat bilgisayarıma kuramadım.en azından kendim bilgisayarımın kerneli ni yükseltirim diye düşündüm fakat olmadı acaba kernelle ilgilenen arkadaşlar kendi bilgisayarlarına kurulumu yapabildilermi

Tüm güncellemeler 2.2 için yapılıyor 2.1.2 de sorun çıkartabiliyor.

peki erkan bey eğer dediğiniz kadarıyla 2.2 için kernel yapılıyorsa biz o zaman 2.1.2 den yükseltme gene yapamıyacağız tekrar sil baştan kurulum yapmak zorunda mı kalacağız.

Malesef.

merhaba benim burada değinmeden geçemiyeceğim biz son kullanıcılar için her sefer tekrar tekrar her yeni kernel geldiğinde yükseltmek yerine tekrardan sıfırdan kurulum yapmak bizleri üzüyor çünkü herkesin bilgisayarlarında yaptığı özelleştirmeler indirdiğiği videolar yüklediği resimler onları flaşa yükle tekrardan yeni kurulumu yap baya arkadaşa angarya gelecek buda ne yazıkki insanları Pisi linux kullanımını azaltıyor bu benim naçizane tesbitlerim.

Bunun için şöyle yapılabiliyordu sanırım, home directory yi farklı bir konuma yükleyin ilk yüklerken. Yani şöyle:

Sistemi buraya : /

Home directory: /home

SWAP içinse(istenirse): sadece oluştur ve swap flagını seç.

Cevap yazmak için kayıt ol veya giriş yap