Pisi Çok Ağırlaştı

İyi günler, iyi yıllar!..

Anımsamıyorum, söz etmiş miydim; AMD RYZEN makineye Pisi'yi kuramadığım için uzun bir süre uzak kaldım.

Eski İntel'e yeni sabit disk takınca çalıştı ve Pisi 2.1.2'yi kurma olanağı buldum.

Çok da iyi gidiyordu, çok hızlıydı. Mutlu, mutlu devam ederken, birkaç günden beri Pisi'nin fena biçimde ağırlaştığını görüyorum.

Herhangi bir yazılım ya da (ki o da kuşkusuz bir yazılım) Dolphin'de bir bölüm, pencere açmaya kalksam bile, dakikalarca açılmasını bekliyorum. Şu anda bu iletiyi başka bir sistemden yazıyorum. Pisi'nin olduğu makine üzerinde Pardus 19.5 var. Onda böyle bir sorun yok.

Anımsadığım kadarıyla son zamanlarda öyle bilmediğim herhangi bir yazılım da kurmadım, herhangi bir donanım da eklemedim.

Bir de fena biçimde ısınma sorunu var ki, onu ne yapacağımı bilemiyorum. Bilgisayarın altında sürekli çalışan soğutucu (fan) var zaten. Buna karşın fena biçimde ısınıyor, kapatmak zorunda kalıyorum soğuması için.

Bir yardımınız olabilir mi?

Teşekkürler,

Bir çok forumda kde kullananlar bug olduğunu ve bazen ram ve işlemcinin tamamını kullandığı sistemin darboğaza geldini yazıyorlar.

Sorun kde ile ilgili olabilir. 

Bence Xfce veya Mate ile kullan. 

Kontrol edebileceğin 2 şey var.

* Sistem ayarlarında arama ayarları açıksa aramayı kapatın.

* Yine sistem ayarlarında Görüntü ve ekran açtıktan sonra dizgici sekmesinde açıksa masaüstü efektlerini kapatın.

İyi günler,

İlginiz için çok teşekkür ederim.

KDE'den vazgeçmek istemiyorum, alışmış olduğum bitakım yazılımlar var ki, başka masa ortamı altında çalışmıyor ya da sorun yaşıyorum.

Bu arada, Ali Cengiz Bey, masaüstü efektleri zaten kapalı. Ama arama ayarlarını kapatıp bir süre deneyip izleyeceğim. Önemli bir gelişme olursa burada belirtirim.

Çok teşekkürler,

İyi günler,

Ali Cengiz Bey, sanırım aramaları kapatınca düzeldi. Dünden beri sözünü etmiş olduğum yavaşlama pek görünmüyor.

Çok teşekkürler,

Cevap yazmak için kayıt ol veya giriş yap