Tarih değiştirme

#1

Merhaba arkadaşlar saat tarih değiştiremediğimden ntp-server ,ntp-client ve ntp-docs kurmama rağmen buton aktifleşmiyor o yüzden saat tarih ayarı yapılamıyor.

P.S. :Şuan kullanmakta olduğum sürüm Pisi Linux 2.2 ankara çiğdemi

root yetkileri ileilgili bir paket eksik olabilir. mesela elogind kurulumu dil ayarlarında Türkçe üst sırada mı

Ali Cengiz bey root yetkileri almak la neyi kastettiğinizi anlamadım 

Bilgisayarda tarih e zaman değişimi root yetkisine tabidir. Değişiklik yaptıktan sonra yetki istenir. Bu nedenle yetkilerle ilgili bir paket eksikse demek istedim mesela elogind polkit gibi hangi masaüstünü kullanıyorsunuz

Ben şuan normal KDE masaüstünü kullanıyorum 

sistem ayarları > Bölgesel ayarlar sekmesinden de denedinizmi oradaki biçem ve dil ayarları doğrumudur

Merhaba Ali Cengiz bey ben şuan en son sürüm 2.2 beta sürümü olan Ankara çiğdemi kurulumla gelen KDE i kullanıyorum.Benim yaptığım aynen sizlerin daha önceleri yaptığınızın aynısını yapıyorum fakat Saat tarih değiştirmek için ordaki butonun aktifleşmesi için ntp-client ntp-docs ve ntp-server i kurmama rağmen ordaki buton aktifleşmiyor silik kalıyor o yüzden saat tarih değişikliği kabul etmiyor .Oysa eskiden ntp leri kurduktan sonra saat tarih değişikliğini her zaman yapabiliyorduk.

Merhaba ben elogind ve elogind devil ide kurdum hiç bir şey değişmedi hala saat ayarlarındaki buton aktflesmedi neden bilmiyorum

 

servis yöneticisini çalıştırıp sağ üstteki pencereden all services seçip ntpd ve ntpdate servisinin çalışıp çalışmadığına bakarmısınız. başlangıçta çalıştır işaretli olmalıdır  çalışıyorlarsa naştaki bayrak  yeşildir.

Dediğiniz gibi servis yöneticisinden aktifleştirdim genede sisterm saat tarih değişikliğine izin vermiyor

sudo systemsettings5 komutu ile sistem ayarlarını root yetkisi ile açtığınızda tarih zaman ayarlanabilir durumda mı?

Cevap yazmak için kayıt ol veya giriş yap