Pisi linux ailesine merhaba;
Pisi Linux'u yeni keşfettim. Gercekten iyi bir OS olmuş. Ama kurulum yaparken kendi masaüstünü kendimiz secsek( Gnome mu, kde mi , mate, xfce v.b.) daha kullanışlı olmaz mı?
Mesela sistem donanımına göre bize en uygun masaüstünü tavsiye etse harika olur.
Teşekkürler...
Merhaba Ahmet, Güzel dileklerin ve önerin için teşekkür ederiz. Ekibimiz büyüdükçe inşallah böyle güzel yenilikleri de duyurmuş oluruz. Pisilinux'a hoş geldin :)
Ahmet merhaba,
Sonrasında değiştirmek çok kolay... Sadece iki tıklama ile XFCE'ye geçtim. Sanırım GNOME'de öyledir. Paket yöneticisine g irip istediğin masa üstünü yazıyorsun, çıkan dosyaların hepsini yükleyip tekrar çalıştırıyorsun. Log sayfasının en alt sol köşesinden masa üstünü birkereliğine seçince sonrasında hep o masa üstü açılıyor.
Kolay gelsin
Merhaba @Murat Özgün;
Bahsettiğin bu yöntemle de masaüstü değiştirilebiliniyor. Ama diğer linux dağıtımlarından farklı olarak kurulum sırasında sistem bize isteğimiz masaüstünü seçmemize olanak sağlar hatta donanımı tarayıp donanıma uygun masaüstünü önerse bu çok iyi olmaz mı? Bizi diğer linux distrolarından bir adım ileriye de taşımaz mı?
Merhaba Ahmet Bilir,
Bana soracak olursan nasıl ki Pisi Linux'un kendine özgü bir paket sistemi var tıpkı onun gibi kendine özgü bir masaüstü sistemi olsa hem daha çok dikkat çeker hem de diğer Linux geliştiricilerinden büyük destek görür. Pisiden çatallanarak oluşturulan Solus Os kendine özgü masaüstü olan Budgie'yi geliştirdi. Pisi Linux'da KDE'yi baz alan ya da almayan daha hafif bir masaüstü tasarlayabilir. Ya da İ3WM gibi pencere yöneticilerini etkinleştirebilir.
Merhaba @Tahir Aksoy;
Benim dikkati çekmek istediğim şu; Masaüstü sistemlerinin kurulum aşamasında kullanıcıya sorarak ve İşletim Sisteminin kurulacak donanımı tarayarak, donanıma uygun olanı önermesidir Bunun da kullanıcı seçerek kendisine en uygun sistemi kullanmasıdır.
Yeni bir Masasütü sistemi de olabilir. Pisi Linux'u diğer distrolardan ayıracak, kullanım kolaylığı sağlayacak, oluşturulan basit ve gelişmiş bir masaüstü sistemi yapısının diğer işletim sistemleri ile rekabet edebilecek bir sistem olması gerektiğini düşünüyorum.
Ve bence Pisi Linux mutfak ekibinin harikalar yaratabileceklerine de eminim. Sadece yapacakları yenilikleri sabırsızlıkla bekliyorum.
Ek olarak, bahsettiğiniz tekniği kullanarak masaüstünü değiştirebilirsiniz. Ancak diğer Linux dağıtımlarından farklı olarak, sistem kurulum sırasında masaüstünü seçmemize izin verir. Donanımı bile algılayıp onunla en iyi çalışan masaüstünü önerebilseydi harika olurdu.
Başka bir olasılık, yeni bir masaüstü sistemidir. Pisi Linux'u diğer dağıtımlardan ayıran, diğer işletim sistemleriyle rekabet edebilecek, kullanıcı dostu, gelişmiş bir masaüstü sistem yapısına sahip olması gerektiğine inanıyorum.