Arkadaşlar Linux işletim sistemlerde BİOS güncelleme yapılıyormu ?Yapılıyorsa nasıl yapılıyor?
Bios güncellemeleri genelde sistemden bağımsızdır. Anakartın yönergelerine göre yükseltmeniz gerek.
Bios güncellemeleri genelde sistemden bağımsızdır, sitesinde yönergeleri vardır bulamazsanız eğer googleden laptobun tam modelini yazarak bios update diye aratın, bu arada eğer bir sorun yoksa bios güncelleme ile uğraşmayın çalışan makineyi açılmaz hale sokabilirsiniz.
Erkan Bey elimdeki laptot Hp G62 -b16ST modeldir bunu aldığımda üzerinde windows 7 32 bit işletim sistemi vardı içinde kayıtlı bazı oyunlar vardı ilk kontrol ettiğimde HDMI dan TV bağlantı yaptım çalışıyordu kendim kullanacağım için sadece Pisi linux u kurayım dedim,ondan sonra HDMI çalışmayıverdi. Windowsu tekrardan kurdum driverleri indirdim fakat bir türlü tekrardan HDMI çalıştıramadım.
hp nin sitesinde https://support.hp.com/tr-tr/document/c02795541 bios yükleme ile ilgili bir yazı var ordakileri uygulayın diyeceğim ama, sizin sorun daha çok sürücü sorunu biosla alakalı değildir. Hdmi için ayrı bir sürücü kurmanız gerekebilir windows tarafında