Merhaba arkadaşlar benim elimde çift ekran kartlı bir hp g62 b16 st model laptop var bu laptopta intel ekran kartı ve amd var .Linuxlar da genelde sahipli ekran kartı yayınlandığından sadece intel ekran kartları bazı alınarak mesa olarak veriliyor burdada otomatikman diğer ekran kartı deaktiv oluyor bunu nasıl çözebilirim linux ortamında
Not:Windows işldietim sistemde her iki ekran kartını yükleyebiliyorsunuz grafik kartı gerektiği zaman diğer ekran kartı devreye giriyor yoksa normal çalışmada intel ekran kartı çalışıyor:
Yeni yayınlanan sürücülerde bu sorun giderildi diye biliyorum, amd'nin sitesinden ekran kartınızın 64bit linux sürücüsünü kurarak deneyebilirsiniz.
Merhaba Erkan bey amd nin sitesinde baktım burada sadece birkaç farklı linux için nasıl kurulum yapılacağı ilie ilgili bilgiler verilmiş.Bunlanrdan en çok tanınan debian tabanlı işletim sistemleri için paketleri vermişler eğerki deb tabanlı paketleri debkur ile kurarsak Pisi linux işletim sistemine zarar verirmi diye tereddütte kaldim
Driver sayfasının altında linux x86_64 yazar o sürücüyü kurabilirsiniz, zipten çıkardıktan sonra sudo ./run.sh olması lazım ama yanlış hatırlıyor olabilirim.