İyi günler,
Uzun zaman sonra yeniden esenlikler...
PisiLinux 2.3 sürümünü yeni makineme kurmaya çalışıyorum. Acer sadece Windows'tan başlatmaya zorladığı için bi türlü dvd ya da usb bellekten başlatma olanağım olmadı.
Her zaman bunlarla uğraşmadığımız için unutabiliyoruz neyin, nereden, nasıl düzelteceğimizi. :)
Neyse, devededen kurma olanağına kavuştum sonunda ama, tam kurmaya aşamasına geçerken 'yeni bir sistem dosyası yaratmak için herhangi bir aygıt bulunamadı' uyarısı verdi. Kuşkusuz daha ileri gitme olanağı da olmadı.
Bir iki kez denedim, ancak aynı uyarıyı verdi.
Pisi forum'da olduğu gibi internet üzerinde de aramama karşın sorunu nasıl çözeceğimi bulamadım.
Makine Acer Aspire 3 işlemci Intel. Sabit diski ikiye bölmüştüm zaten. Windows'un yanında ikinci bir bölüm var. Ancak Pisi sabit diski görmüyor.
Derdime derman olacaklara şimdiden çok teşekkür ediyorum.
Esenlik dileklerimle,
Windows hibernete olayını kapatıp, windows'uda tam kapatın, uykuya geçmesin, sonrasında bir daha deneyin.
Windows diskleri kitlediğinden görünmeyebilir.
İyi günler Erkan Bey, teşekkürler ivedi yanıtınız için.
Bir şey fark etmedi, aynı uyarıyı veriyor. :(
Esenlikle,
İyi günler,
Şu Acer (benimki intel core i3 işlemcili Aspire 3) ile çok kişinin sorunu varmış. Linux kurmak isteyen herkesin başına gelmiş; sabit diski bilinçli olarak saklamış Acer. Anlaşılan Bill Gates ile özel bir anlaşması var.
Dahası, dvd ya da usb bellekten bile başlatmaya izin vermiyor. Her defasında bios'a gidip dvd içindeyken başlatma sırasını değiştirmek gerekiyor.
Usb belleği hiç görmüyor zaten; ondan başlatma olanağınız yok.
Bir iki yerde bios'tan SATA'yı "Intel Optane" da AHCI'ye değiştirince olayı çözmüşler, ancak birçok denemeye karşın bende sorun çözülmedi.
Elbette bu değişiklikleri yapabilmek için günvenli durumu değiştirmek, şifreyi iptal etmek gerekiyor vb..
Ben de Pisi'yi usb belleğe kurar Acer'i kandırırım dedim.
Cık, olmadı. Pisi'yi usb belleğe kurdum kurmasına, her şey yolunda da gitti. Ancak usb bellekten başlatmadığı için makine Pisi'ye yine girmeye izin vermedi.
AMD işlemcili HP'de ise başlatıyor, ancak en başta kapkara bir ekranda GRUB'ta kalıyor.
Pisi'ye yine ulaşamadım.
Sadece bilginiz olsun dedim...
Şimdi Pisi uğruna gereksiz bir biçimde yeni bir bilgisayarım oldu.
Ve ne yazık ki AMD HP'de Ubuntu ve Windows'u birlikte kullanmaya devam etmek durumundayım gördüğüm kadarıyla...
Esenlik dilekmlerimle,