İyi günler,
Aşağıda bi yerlerde de görüldüğü gibi birçok kez sorunumu belirtmiş ve yardım istemiştim.
Acer Aspire 3 dizüstü bilgisayarıma sadece PİSİ değil başka hiçbir işletim sistemi kuramıyordum.
İngilizce ve Fransızca sayfalar da içinde olmak üzere yaptığım araştırmalarda soruna çözüm bulamadım. Makineyi satan kuruluşun teknik ekibi de anladığım kadarıyla Windows ile çalıştığından, ya bilmedikleri için ya da istemedikleri için yardımcı olmadılar ya da olamadılar. Acer zaten oralı olmadı. Nereli olduğunu da anlamadım.
Bilişim bilgileri benden daha iyi olan bazı dostlarımdan yardım almaya çalıştım, onlar da yardım edemediler. Çünkü Acer, Windows'tan başka işletim sistemine izin vermiyordu; son aşamada bu işletim sistemini kuracak yer yok diyordu. Makinede 2 TB yer var. :)
Neyse, göbeğimi kendim kestim; yeni bir sabit disk satın aldım, Windows yüklü olan diski çıkardım ve yenisini taktım.
Bingoo! Pisi 2.4'ü yükleyip kurdum!
Benden mutlusu yoktu, ta ki, ayarlarını yapabilmek için güncellemeleri yapmak isteyinceye kadar... :(
Şu anda kullanıyorum ancak hiçbir şeyinden yararlanamıyorum. Temel'in temeli donanımla PİSİ 2.4 karşımda.
Bu arada, burada yazarken olsun, Libre Office'te olsun, yazarken yazdığım yer ikide bir atlıyor, yer değiştiriyor, yukarılara gidiyor başka sözcüklerden devam ediyor. Ayrımına vardığımda tüm o yazdıklarımı silmek durumunda kalıyorum ve kaldığım en son yere yeniden imleci belirliyorum. Bu sadece PİSİ kullanırken oluyor; ve yıllardır oluyor. Ubuntu ya da Windows kullandığımda olmuyor.
Neyse, HATA/İSTEK bölümünde de güncelleme sorunumu belirttim. Güncellemeleri yaparken bir yere geliyor, 'şu sayfa bulunamadı', 'şu program yok' gibi hata veriyor ve güncellemeleri (bu atlamalar da bıktırıyor doğrusu :( ) bi türlü bitirmiyor.
Kaç kez yeniden PİSİ 2.4'ü kurduğumun sayısı unuttum. Her defasında bu söylediğine benzer hatalar veriyor.
Ne yapmalıyım? Bu biçimde PİSİ'den yararlanamıyorum.
Lütfen yardım!!!
Şimdiden yeni yılınızı kutluyor, sağlık, esenlik ve tüm dünyaya barış dolu günlerin gelmesini diliyorum... Bu dilek ölünceye dek her yıl yinelecek anladığım kadarıyla...
Yine bu arada, görsel yükleyecektim ancak bunları yazarken yeniden güncelleme istediğimde şu hatayı verdi:
Error Type: <type 'exceptions.Exception'>
Error Value: Depo elemanı kde-cli-tools-kf6 bulunamadı.
File : /usr/share/PackageKit/helpers/pisi/pisiBackend.py, line 631, in <module>
main()
File : /usr/share/PackageKit/helpers/pisi/pisiBackend.py, line 628, in main
backend.dispatcher(sys.argv[1:])
File : /usr/lib/python2.7/site-packages/packagekit/backend.py, line 729, in dispatcher
self.dispatch_command(args[0], args[1:])
File : /usr/lib/python2.7/site-packages/packagekit/backend.py, line 629, in dispatch_command
self.get_updates(filters)
File : /usr/share/PackageKit/helpers/pisi/pisiBackend.py, line 228, in get_updates
pkg = self.packagedb.get_package(package)
File : /usr/lib/pisilinux/pisi/db/packagedb.py, line 84, in get_package
pkg, repo = self.get_package_repo(name, repo)
File : /usr/lib/pisilinux/pisi/db/packagedb.py, line 157, in get_package_repo
pkg, repo = self.pdb.get_item_repo(name, repo)
File : /usr/lib/pisilinux/pisi/db/itembyrepo.py, line 50, in get_item_repo
raise Exception(_("Repo item $s not found") $ str(item))
Sevgiler...