Bir Anlık Dalgınlık ve Yedeklemenin Önemi :(

Murat ALTINTAŞ
02-10-2018 23:23 #1
Ara ara Linux dağıtımlarını deneyen, amatör bir yazılımcıyım. Bilgisayarımda C-D ve Linux'e ayırdığım bir bölüm bulunuyordu. Kurulum başarılı bir şekilde bitti. Fakat bir tuhaflık vardı. Grub'da hala Pisi Linux ile birlikte Mint de duruyordu. Oysa ki üzerine yazdırmıştım. Amaann neyse. Açıkçası kurulum bittiğinde Kaptan'ı gördüğümde yüzümde eski bir dostu görmüş gibi bir tebessüm oluştu.

Kurulumdan 2 gün sonra D diskinden bir belge almam gerekti. Sırasıyla tüm disklere baktım. Dolphin, D diskinin olduğu bölümde Linux dosyaları gösteriyordu. Haaaayıııırrr!!! Pisi Linux D diskimi silmişti. Nasıl böyle birşey olabilir. Nasıl silersin ya?

Bir dakika. Pisi Linux benim yaptığım işlemlerden farklı bir işlem yapmamıştı. Gösterdiğim diske kurulmuştu. Bir anlık hatam, yıllardır özenle biriktirdiğim arşivime, nişan ve düğün fotoğraflarıma, projelerime, belgelerime mal olmuştu. Hiçbir şeye yanmıyorum da nişan ve düğün fotoğraflarım ile oğlumun fotoğraflarına çok üzüldüm. Ne diyeyim? Sağlık olsun :(

Sami BABAT
03-10-2018 00:49 #2
Çok geçmiş olsun. Gerçekten çok korkunç bir durum, 3 sene önce pisi kurulumu yaparken yedek diskimde ki projemi silmiştim.  Bu hatam ile projeyi teslim edememiş, proje ücreti olan 5 bin TL'ye mal olmuştu. 

ERKAN IŞIK
03-10-2018 09:14 #3
çok geçmiş olsun fazla bir şey yapmadıysanız d yi bir veri kurtarma yazılımıyla taratın hepsine ulaşamasınızda bazılarını belki kurtarabilirsiniz.

Kamil Atlı
03-10-2018 19:27 #4
Testdisk, photorec ve qphotorec 2.0 a aktarıldı, sync sonrasında kullanıcı depolarına da aktarılacak.
Acilen kullanmak isterseniz makinanızda derleyip kullanabilirsiniz:
sudo pisi ur
sudo pisi bi -dvy https://github.com/pisilinux/main/raw/master/hardware/disk/testdisk/pspec.xml

Oluşan paketleri tıklayıp kurun, kullanın, umarım işinize yarar..

testdisk ve photorec konsoldan kullanılıyor,
qphotorec, grafik arayüzlü..
Kolay gelsin..

Darkness
05-10-2018 00:42 #5
İnternetten Windows Live kalıplarını bul indir. USB üzerinden bilgisayarı aç. Diski NFTS formatına çevir ve recuva ile dosyaları tara.
https://www.ccleaner.com/recuva

Büyük ihtimal dosyalarını bulursun hızlı format dediğin şey hiç bir şeyi silmeden üzerine yazıyor. Çok fazla işlem yaptıysan olduğu yerinde duruyordur fotoğrafların.
Bunun dışın da umarım SSD değil de HDD kullanıyorsundur ^^
scrollup