Tarih ve saat sorunu

#1

İyi günler,

Başka bir başlık altında bu sorundan söz etmiştim; bilgisayarı her yeni başlattığımda saat beş saat öncesini gösteriyor. 
Daha önce Greenwich'i gösteriyor demiştim, doğrusu beş saat öncesi.
Tarih ve saati düzenleme bölümünde her defasında yeniden düzenlemek durumunda kalıyorum.

Orada 'Günü ve saati otomatik ayarla' seçeneği boş ve silik, düzenleme yapamıyorum. Onu nasıl belirgin yapıp düzenleyebilirim?

 Daha önce bios'a bakın denmişti, baktım, sorun yok.

Bilgisayar üzerindeki diğer sistemlerde bir sorun yok, sadece PisiLinux 2.1'de bu sorun devam ediyor.

Teşekkürler, esenlikle...


merhaba console dan sudo pisi bi https://raw.githubusercontent.com/pisilinux/core/master/system/base/timezone/pspec.xml ,sonrada "pisi it *pisi" ,diyerek timezonu güncelleyebilirmisiniz. ben sorun yaşamamıştım ama belki bu , bu sorunu çözer.

İyi günler,
Sudo pisi yazınca şifre istiyor. Şifreyi girince 'program sonlandırıldı, komut verilmedi' diyor.
İkinci bölümü girince 'böyle bir dosya ya da dizin yok' diyor.

Teşekkürler,


afedersiniz, sudo pisi bi ve tüm satırı girebildiniz mi, bir de sanırım yerelinizde derlemek için daha önce yapmadıysanız devel paketleri yüklü olması lazım. bu da iki şekilde sudo pisi it -c system.devel ya da önce root olup--> sudo su.. sonra şifre.. sonra--> pisi it -c system.devel soruya evet paketler yüklenince hala root sanız # varsa sadece bu kısım --> pisi bi https://raw.githubusercontent.com/pisilinux/core/master/system/base/timezone/pspec.xml yoksa aynen tüm satır olarak: sudo pisi bi https://raw.githubusercontent.com/pisilinux/core/master/system/base/timezone/pspec.xml sonra oluşan paketi sudo pisi it timezone-2018e-7-p2-x86_64.pisi (paket bu isimle oluşuyor) derseniz kurulması lazım.
işin aslı pisi komut almalı burada build 'in kısaltması "bi" girmemiş olabilirsiniz. ondan komut verilmedi demiş olabilir. bir de tüm satırı girmelisiniz "pisi komut ve adres " birde sudo ve komutlar küçük harfle olmalı
yine afedersiniz, depoya alınmış zaten --> burada gözüküyor : https://ciftlik.pisilinux.org/2.0/t/timezone/ paket yöneticisinden timezone diye aratıp kısa yoldan kurabilirsiniz, ben genelde konsol ve githubdan güncellediğim için dikkatimden kaçmış. kusuruma bakmayın.. inşaallah sorun çözülür.

İyi günler,
Paket yöneticisinden arama yaptım, Timezone yazılımı zaten kuruluymuş.

 İlginiz için teşekkür ederim.

Şu 'Günü ve saati otomatik ayarla' seçeneği, silik görünüyor, onu seçebilsem belki düzelecek. Ancak silik olduğu için o kutucuğu dolduramıyorum.

Bir de kurulumda yönetici (root) yetkisi için şifre seçeneği vermedi sistem, sadece kullanıcı adı ve şifresi belirlendi.

Dolayısıyla nasıl 'root' olacağımı bilmiyorum.

Esenlikle,



sisteminize ntp-server paketini kurduğumuzda silik gelme durumu ortadan kalkar seçim yapabilirsiniz
Mustafa Bey teşekkürler, ntp-server paketini kurunca siliklik ortadan kalktı, belirleyebildim. 
Ancak şifreyi girip onaylayınca 'bu eylem doğrulanamadı' uyarısı verdi ve bilgisayarı yeniden başlattığımda aynı sorun devam etti.

Esenlikle,

Hocam aynı sorunu başka dağıtımlarda ben de yaşadım. Bilgisayarınızda Windows varsa saat ayarını bu bozuyor olabilir. Aşağıdaki linkte anlatılmış ben bu linkten faydalanarak sorunu çözmüştüm  

       Leplus Beau, en başta yazdığın sorunu bende yaşıyorum. Cüneyt Bey'in bahsettiği gibi Windows kullanmıyorum yalnız Pisi Linux harici boot ekranından kullandığım Archman Linux ve Zorin Os var. Acaba Archman ya da Zorin OS'un kullandığı farklı bir Timezone mu var da bundan dolayı saat sürekli 3 saat geriden geliyor?

       Yardımcı olursanız sevinirim.

     Merhaba arkadaşlar, dün yazdığım üstteki sorunu çözdüm cool

     Yapılması gereken çok basitmiş bios ayarlarınızdan saat ayarınızı düzeltin hepsi bu kadar smile

Cevap yazmak için kayıt ol veya giriş yap